Zoner.cz |  Czechia.com |  Inshop.cz |  Interval.cz |  CA Czechia.cz |  InMail.cz  Hostováno na serverech CZECHIA.cz
Oficiální stránky v ČR
Home > Čtenáři > Komentáře k článku
Hlavní
Biografie
Bibliografie
Recenze
Galerie (567)
Postavy z knih
Odkazy
Vše o hře
Novinky
Vše o filmu
Novinky
Galerie (140)
Herci
Anketa
Rozhovory
Komentáře (3540)
Protest
Download
FAQ
Čtenáři
Klub AS
Soutěž
Fórum
Ankety
Nej Yennefer
Povídky
(63)
Facebook stránky
Ostatní
Zakl. jako sexuální idol
AS ve slovníku spis.
Články AS
Dřevárny (kdy, kde)
Cony a setkání
Erby států a rytířů
Hra
Kalendář
Testy znalostí
Inspirace AS
Mapy světa AS
Povídky AS
Mistr Geralt zabiják
Rodokmeny
Slovník Starší mluvy
Zaklínačská znamení
Komixy
Systém
Fulltextové vyhledávání:
Zasílání novinek mailem:

Kolik je 36 / 6:
Aktuálně ve fóru

dort - 16.04.2024 12:37:00
...

altair - 12.04.2024 15:00:00
Nero díky. bylo to polámaný (ter...

Dark rezervní - 03.04.2024 21:44:00
Zdravíčko.... co se to tady stalo, u...

nero - 02.04.2024 12:54:00
Test :) Zdravím všechny!...

Výpis komentářu ke článku "Seriál Zaklínač na ČT2"
Re: Ehm [ODPOVĚDĚT]
Nechci uvest svoje jmeno - 02.01.2007 13:56:00
jo to sedi presne todle mi tam dost vadilo + postava Marigolda a tak dale ale todle by se dalo este prezit,ale ten dej nemel skoro vubec spad rozhovory taky vazli acely toby dost divny. no ale sem rad ze aspon na neco je ta televize

Re: Nadpis [ODPOVĚDĚT]
greenangel - 02.01.2007 13:40:00
no docela s tebou souhlasim s tim Zaklinacem,ale ten LOTR je dost v pohode cekal sem to o dost horsi nemuzou tam narvat preci vsechno kdyz prodlouzena verze ma cca tri a pul hodiny navic ted sem videl eragona a to je teprve des

Re: Nadpis [ODPOVĚDĚT]
Marty Teronis - 12.07.2006 7:40:00
Souhlasím s tebou, bylo to fakt hrozně srandovní. Nejvíc, ale stejně Marigold, ten známý svůdce žen, vypadal jak opilec a bezdomovec v jednom

Nadpis [ODPOVĚDĚT]
Patejl - 01.06.2006 13:40:00
Nemůžu si pomoci, ale mě se ten seriál docela líbil. Působil na mě sice dojmem nízkorozpočtovýho seriálu s otřesně zpracovanými souboji, ale mělo to něco do sebe. Propadák to rozhodně není! Když už mluvíme o těch filmových zpracováních tak takový Pán Prstenů jakožto film mě zklamal víc, oproti knižní předloze ošklivě osekaný, zaměřený na akční scény. Navíc zajímavý je, že některý scény se až pozoruhodně podobají scénám ze staršího japonského kresleného Pána Prstenů.

Re: The witcher [ODPOVĚDĚT]
Ziky - 08.05.2006 19:09:00
mily sckullblacko je jasne ze tve postoje vuci panu zaklinaci jsou zaujate,zrejme si nikdy asi necetl ani jednu povidku.Gerald ma bejt borec ohanejici se mecem jako nejvetsi skillah na svete a to malo co sem ze serialu videl bylo nejakeho bezdaka s obrnou v rukach nebrat ale je to muj chvilkovy nazor.A to hradiste achchch jo. TE ˇVE SKOLE POCHCIJU ;-)

The witcher [ODPOVĚDĚT]
Skulblaka - 04.05.2006 13:07:00
ste blvci,muze te byt radi ze se vubec neco natocilo,vy si snad myslite ze to natoci v holywoodu????polaci jsou vsichni hnusni(az na vyjimky)takze celkem v poho(az na Geraltovy fusy a Marigolda)......

seriál [ODPOVĚDĚT]
camfi - 31.05.2005 16:28:00
Kdo ste si celý seriál nahráli do kompu nebo na kazetu,tak vás prosím jestli byste mi ho neposlali rád bych ho odkoupil,neviděl sem ho--prý je tonejvětší brak za posledních pár let ale i tak bych se na to čumnul.

Re: Re: Re: Konečně konec! [ODPOVĚDĚT]
Vesna - 16.09.2004 22:50:00
Ahojte,necitala som si vsetky prispevky,ale suhlasim s tymi, co tvrdia, ze serial bol prepadak.Citala som vsetky Sapkowskeho knihy, ktore vysli bud v cestine alebo slovencine a to, co som videla bol ako zly zart. Nechapem, teda ak je to prava, ze autor spolupracoval na tvorbe serialu, ako mohlo byt nieco take natocene. Pri postavach elfov som teda nemala pocit, ze by to mali byt predstavitelia starsej krvi a ako nahle na scenu nabehol Marigold, chcelo sa mi kricat, ze taky lamac srdc by asi nemal sancu, jedine ak tak v domove dochodcov. Bolo toho vela, a tak som nevladala dopozerat serial.

Re: Re: Konečně konec! [ODPOVĚDĚT]
sego - 18.08.2004 21:24:00
ked si si to takto predstavoval tak si potom cital 100% ine poviedky nez tie od Sapkowskeho a s inymi ilustraciami Geralta & spol.

Re: Konečně konec! [ODPOVĚDĚT]
Cadmus - 25.07.2004 21:10:00
Nesouhlasím.Nesouhlasím. Poslední díl se mi moc líbil, stejně jako všechny předchozí, stejně jako herci(teda ten Marigold opravdu byl divnej,ale jinak super)Knihy sem četl před tím a všechny sem si tak představoval(kromě marigolda(()) M.Žebrovski byl super

Nadpis [ODPOVĚDĚT]
Pussy - 01.07.2004 8:54:00
Tak-viděla jsem všechny.A říkám nic moc.někdy jsem měla pocit že režisér a ostatní tvůrci viděli dobrej film(seriál)asi tak z dvě stě metrů a z rychlíku.scénář děsnej,(kdo to vzmejšlel?)a to co udělali z mejch nejoblíbenějších knižních postav,nad ti mi zůstává rozum stát.nejvíc to odskákal asi Marigold,ten chudák dopadl.Ovšem musím říct že mu alespoň trochu zachovali povahu,což se o Yennefer říct nedá.Kde vzali tu měkkou a psychicky labilní osůbku?Vždyť Yennefer byla tvrdá jak podrážka.Návíc jsem asi neopodstatněně doufala,že se herci budou alespoň trochu podobat ilustracím od Jany Komárkové.Doufala jsem marně.A přitom její ilustrace jsou přesně ty tváře,pod kterými bych si Sapkowského hrdiny dokázala představit(např dokonalý Marigold z poslední knihy povídek).No nic,tak zase trochu zklamání v mém životě:-),ale nic není konečné,například kolik bylo pokusů o zfilmování LOTRa,než se to konečně jakž takž podařilo.Takže budu čekat a doufat.Snad ne marně,jako doposud.

Wow [ODPOVĚDĚT]
HORY - 27.06.2004 15:49:00
Tak serial bez komentare. Snad jen chci rict, ze jsem prvni dily prekousaval, u Draka jsem si ulevil, ze to snad, do psi materi, bude lepsi. Vzdy v utery jsem si vecer delal cas, ale od trapne sprzneny zapletky a divnejch Nilfgardanu, jsem sel radsi na pivo nebo spat. Poslednich asi tak 6 dilu bylo neskutecne zavadejicich a uplne mimo misu. A ty Elfove alias indiani nebo anarchysti me teda taky docela pobavili. Celkevo hodnoceni 1 hvezdicka z 15.

Nadpis [ODPOVĚDĚT]
Zuzča - 22.06.2004 10:53:00
No,bylo to...vtipné.Když si řeknete,že to NENÍ Sapek,tak se to dá celkem v pohode přežít,i když se každou chvíli popadáte za břicho,jak je ten rejža vtipnej (nebo blbej)! Jen tak preventivně, než by chtěli natočit i pentalogii,by měli být raději režisér i scénárista popraveni.Takhle zprznit dílo velmistra Sapka?A upřímně řečeno, ten,kdo udělá z Geralta pedofila ("Ale Geralte,ty ji přece miluješ!),z elegantního básníka Marigolda myslivce (ten jeho klobouček mluví za vše...) a z nadané princezny Ciri absolutního debila ("Neboj se mě,Geralte,já jsem taky člověk."nebo"Ty jsi socha?"), si vážně zaslouží trest smrti!!!

Nadpis [ODPOVĚDĚT]
Zuzča - 22.06.2004 10:52:00
No,bylo to...vtipné.Když si řeknete,že to NENÍ Sapek,tak se to dá celkem v pohode přežít,i když se každou chvíli popadáte za břicho,jak je ten rejža vtipnej (nebo blbej)! Jen tak preventivně, než by chtěli natočit i pentalogii,by měli být raději režisér i scénárista popraveni.Takhle zprznit dílo velmistra Sapka?A upřímně řečeno, ten,kdo udělá z Geralta pedofila ("Ale Geralte,ty ji přece miluješ!),z elegantního básníka Marigolda myslivce (ten jeho klobouček mluví za vše...) a z nadané princezny Ciri absolutního debila ("Neboj se mě,Geralte,já jsem taky člověk."nebo"Ty jsi socha?", si vážně zaslouží trest smrti!!!

Re: Re: Ach ten scenar [ODPOVĚDĚT]
Saša - 20.06.2004 15:06:00
A.Sapkowski: Zaklínač I Zaklínač II jsou sebrané a setříděné povídky V knihkupectvi jsem je již nesehnala. Pouze poštou,zásilkové knihkupectí, objednávky e-mail wales@volny.cz

Tak nějak [ODPOVĚDĚT]
Corvien - 19.06.2004 22:46:00
bych to viděl taky. Hezky řečeno.

V očích děs a v srdci žal, jen smutek zůstal. [ODPOVĚDĚT]
Rey - 18.06.2004 13:20:00
Už začátek seriálu byl podivný. Geralt má být podle autora odložené dítě vědmy a potulného žoldáka. Zde je rodičům uloupen jako dítě překvapení. O výcviku se autor nezmiňuje a proto byl na fantasii tvůrcu. Má se však odehrávat na hradišti ne v loumu!Jednotlivé díly seriálu se pak od povídek natolik vzdálily, že nemají s dílem AS nic společného. Osobně si představuji Geraltův svět jako svět gotiky či ještě lépe svět románský. Exteriery se bohužel omezily na zdevastované Krkonoše, neidentifikovatelný lom, a křižácký Malbork. Elfové a vztah k lidí nim byl pak inspirován spíše severoamerickými indiány. Obsazení hodnotit nebudu to již učinily jiní. Na závěr bych doporučil všem, kteří seriál dokázali sledovat, knížky AS nečetli ať tak učiní. A na seriál, stejně jako já, rychle zapomenou.

Re: Necital Videl [ODPOVĚDĚT]
Gildor - 17.06.2004 20:52:00
Ted ke konci nic,ale zpocatku se to krylo se super serialem 24h-takze jsem konce prvnich dilu nevidel-to se nedalo prosadit :) Souhlasim s hudbou-dobra+se mi moc libi pisen Nepokonas milosci/a jine/ z filmu zaklinac tu tam ale bohuzel nedali. Tam jim invenci musi odpustit i skalni fanousci:)/nutno ale dodat ze to neskladali oni :)/

Re: Necital Videl [ODPOVĚDĚT]
Asheneex - 17.06.2004 13:41:00
Rekla bych ze lepsi nebylo nic ... velmi dobra, ale byla dle meho ale hudba.

Re: Necital Videl [ODPOVĚDĚT]
sego - 15.06.2004 19:53:00
najradsej mam typkov ktori NEVIDELI ale komentuju... tento serial je proste urazka sapkowskeho diela.

Necital Videl [ODPOVĚDĚT]
Martin Piršel - 15.06.2004 14:55:00
Sapkowskeho som necital = precitam. A vsetkym kritikom serialu uvedenom na CT kladiem otazku. Bolo nieco lepsie v TV pocas vysielania serialu?

Re: Re: Ach ten scenar2 [ODPOVĚDĚT]
Corvien - 15.06.2004 8:51:00
Ano, podoba...To je tak jediné, na co jsem si zvykl, ba dokonce se mi zalíbila, ale zbytek...Zbytek je prostě zbytek. Ubohé trosky původních dialogů byly jako prchavé osvěžení rosy na Korathu. Mohl bych takto básnit déle, ale k čemu by to bylo? Tak zdar všem!

Re: Re: Ach ten scenar [ODPOVĚDĚT]
sego - 13.06.2004 7:26:00
ach jaj lenka lenka ... precitnes az docitas do konca vsetky poviedky... pentalogiu ani nemusis, serial dostatocne zhovadil uz poviedky

Re: Ach ten scenar [ODPOVĚDĚT]
Lenka - 12.06.2004 21:25:00
12.6.2004 Čtu všechny ty komentáře a jsem hrozně překvapená.Já jsem byla Zaklínačem v televizi naprosto nadšená a samozřejmě i Geraltem v podobě M.Žebrovského.Bylo to moje první setkání s dílem Sapkovs kého.Okamžitě po skončení seriálu jsem si sehnala první knížku se Zaklínačem a nemůžu se od ní odtrhnout.A ten můj Zaklínač,kterýho přímo žeru má tvář i hlas toho Zaklínače z televize.Myslím si,že ani dokonalejší být nemohl.Se Sapkovského dílem se teprve seznamuju,mohl by mi někdo,prosím, poradit,v kterých knihách vystupuje Zaklínač Geralt

Ach ten scenar [ODPOVĚDĚT]
Gildor - 12.06.2004 15:35:00
Musim rict, ze jsem rad, ze byl serial vubec natocen. Spousta hezkych momentu... Ale ten scenar a dej/tzn taky scenar/.Scenarista je asi uplnej debil, neco tak hroznyho a tupyho bych snad nevymyslel ani kdybych chtel.Proc ho nedali napsat Sapkowskymu?Dyt ho tam sakra maj v Polsku.Urcite to bylo jako tady a scenar dostal kamarad kamarada co o tom vi kulovy.Ale kdo to schvaloval?Taky kamarad?Proc se musim stydet pred lidma netknutyma fantasy kdyz me vidi jak sleduju: "ne ty tomu nerozumis,kodex,musel jsem,kodex,nemuzes se postavit osudu,ne,jsem clovekem?" Cert aby je za to spral. Ale dobre jim tak tohle jim zkratka jmeno neudela, jen skoda nas fanousku a skoda promarneny sance na prvni dobry fantasy v postkomunistickym bloku.

Re: Finis coronat opus [ODPOVĚDĚT]
Corvien - 09.06.2004 23:05:00
Baže! Trefils hřebík na hlavičku. A nechť Yennefer utírá nos společně s císařem, neboť byla beztak ošklivá a citově měkká jako máslo. Nazdar!

Konečně konec! [ODPOVĚDĚT]
Bimbo - 09.06.2004 15:37:00
Tak už je to tady. Přežili jsme a můžeme jen děkovat osudu, že seriál neměl o čtyři, pět dílů víc, protože to co Poláci předvedli v posledním dílu seriálového Zaklínače je do nebe volající nestoudnost. Vyzývám všechny příznivce Andrzeje Nesmrtelného: "Bratři a sestry, zasedněme k Sapkowského povídkám nebo pentalogii a pokusme se utišit svůj hněv četbou Mistrova díla!"

Finis coronat opus [ODPOVĚDĚT]
Zbyšek - 09.06.2004 9:36:00
Tak se nám Zaklínač odstěhoval do Jizerek mezi elfy, vzal si elfku a bude s ní mít malé elfíky... Havran Dudu s nima bude létat povětřím a slavný císař Nilgaardu utře hubu, protože mu nedají vízum. Tvůrcům tohoto seriálu o Zaklínači vzkazuji: Jste hovada a prasata! Hovada kvůli tomu, že jste nedokázali pochopit krásu a etickou vznešenost Sapkowského příběhů, které kladete na roveň Malého Bobše a Timura. A prasata kvůli tomu, že i když jste se téměř nedrželi předlohy, rozryli jste ji a zprasili tak dokonale, že z ní místo průměrného filmu vznikl hnůj. Doufám, že už nebude druhá řada!

Zaklinac [ODPOVĚDĚT]
Eddie - 09.06.2004 9:23:00
ne vzdycky to bylo super, ale bude mi chybet :-(

tak vazne nevim [ODPOVĚDĚT]
AsheneeX - 08.06.2004 23:12:00
Chvilema se mi ten serial i libil, ale jakym zpusobem tvurci zabili posledni dil, to je vazne smutny :-(.

abych jen nehanil [ODPOVĚDĚT]
Dall - 04.06.2004 9:08:00
Výprava se mi docela líbí i ty herci tam docela zapadají (o elfech teď pomlčím) Dokonce bych řek,že se i podařilo trochu přiblížit k atmosféře sapkowskeho světa. Ale PROČ se proboha ani jeden z dílů nedrží důsledně svojí předlohy. Dost často to na mě působí pocitem,že se tvůrce nechal chvíli unést a pak se v něm kdesi probudila touha udělat z toho SVOJE dílo...

Re: Re: Re: Taky se přidám... [ODPOVĚDĚT]
Eddie - 04.06.2004 0:26:00
No dalo by se diskutovat, takovy primy stret s obourucakem .. :-) Ale zase predpokladam, ze styl Zaklinacu a jejich schopnosti by prave umoznovaly vyuzit vsech vyhod, ktere katana nabizi.Ale je to jen muj nazor prosim :-)

Re: Re: Taky se přidám... [ODPOVĚDĚT]
Corvien - 26.05.2004 23:00:00
Jde o styl boje.V minulém díle jsem se konečně dočkal nějakého souboje a to s Renfri. Přes míhání jejího pláště nebylo mnoho vidět, ale střetly se čepele. Dobře, ustál to, ale stejně mi meč bez příčky do Zaklínače nesedí. Nějaký pěkný odsmyk bych si v Geraltově podání nechal líbit. Pardon proto, jestli jsem nějak urazil fandu orientálních zbraní.

Re: Taky se přidám... [ODPOVĚDĚT]
Eddie - 25.05.2004 23:27:00
Corviene tak jak s tim ti Japonci vlastne mohli vubec sermovat, kdyz ma tolik nedostatku, ze ? :-)

Re: Taky se přidám... [ODPOVĚDĚT]
sego - 24.05.2004 21:20:00
ya ush len doplnim ze zavidim LoTR ze ich tocili za americke prachy... aky krasne hodiny mohli byt stravene v kine pri podobnych scenach

Taky se přidám... [ODPOVĚDĚT]
Corvien - 24.05.2004 11:20:00
ke kritikám. Prakticky vše už bylo řečeno, ale mě osobně nejvíc vadí Geraltův meč na lidi, protože je furt na očích v každým dílu. A ta hnusná katana je vážně k blití! Kdo se trochu vyzná, potvrdí, že bez příčky šermíř přijde nejmíň o polovinu radosti a dost možná o prsty. Navíc tak lehká ocel by střet s hmotou normální čepele nejspíš neustála. Souboje odehrávající se na jeden sek...a elfské luky, to už je detail. Přeji všem, ať seriál ve zddraví přežijem.Zmar!

Re: Re: Serial [ODPOVĚDĚT]
Zbyšek - 19.05.2004 9:00:00
Pro všechny, komu se líbí seriál a nečetl knihy: je to asi stejný rozdíl, jako jít na finálový zápas MS v hokeji nebo jít na operu Nagano. :-)

Re: Serial [ODPOVĚDĚT]
Mirka - 13.05.2004 19:49:00
Souhlasím. Sice jsem knížky taky nečetla a určitě jsou vždycky lepší než film,o tom není pochyb, ale přesto se na to dá dívat. Možná taky proto, že už jsem celkem "přežraná" těch amerických bezchybných klaďáků z akčních báchorek, kdy po shlédnutí začátku přesně víte, co přijde nakonec. Je to něco jiného a o to je to zajímavější. Herecké obsazení taky celkem ujde. Pořád lepší sympaťák Žebrovský, než nějaký obstarožní plešatý Bruce Willis s pupkem. A nakonec fantazii se meze nekladou a proti gustu žádný dišputát!

Serial [ODPOVĚDĚT]
Eddie - 13.05.2004 11:15:00
I kdyz asi nepotesim vsechny pravoverne, me serial nadchl.Znam knihy i povidky a presto me provedeni nijak nevadi.Proste to autori tak vidi.Naopak ocenuji syrovou, mystickou atmosferu a Zaklinac uz bude pro me navzdycky mit tuto tvar.

Propadejte panice! [ODPOVĚDĚT]
Panikar - 11.05.2004 14:22:00
Vy verni, kdoz jeste sledejute tu hruzu! Dnes bude vas konec! Protoze nastupuje dil Dvatyne Melitele a to bude maso! ps. teda nevim kde vybiraly Iolu Prvni, protoze ty bych se nedotkl ani trimetrovou tyci...

Seriál [ODPOVĚDĚT]
Gordhart - 02.05.2004 19:40:00
Bohužel, mám pocit, že seriál nic neřekne člověku, který knížky nečet a člověka, který je čet akorát naštve... :(

zaklinač [ODPOVĚDĚT]
shaila - 29.04.2004 9:40:00
Myslím,že ta pič...na,co běži na čt2 jenom zdurazňuje kvalitu nejen knížky,ale i Sapkowského jedinečnych dialogů!!!!!!!!!!!!!!

Re: Nadpis [ODPOVĚDĚT]
Eithné - 26.04.2004 22:26:00
Aha... Hm, tak to jo. Ach jo, to uz bude zitra po treti... Ja to chci aspon dokoukat, kdyz uz jsem se na to zacala divat... (I kdyz teda mezi nama, zlata knizni predloha!) :-)

Nadpis [ODPOVĚDĚT]
zuzana - 25.04.2004 0:22:00
kvůli fotbalům.Neboj,oni to daj-s timhle tempem to ale bude běžet do srpna...

Zaklínač [ODPOVĚDĚT]
Eithné - 23.04.2004 21:39:00
Lidičky, jaktože tenhle týden nebyl zaklínač a ani na příští není napsaný v programu? Netvrdím, že se mi nějak extrémně líbí, ale chtěla bych ho vidět celého...

Zaklinac-nocni mura [ODPOVĚDĚT]
al - 19.04.2004 4:02:00
Jinak se to opravdu nazvat neda.Zda se mi ze jde o aprilovy zert a ne o filmovou podobu Sapkowskeho romanu a povidek.

Konec světa [ODPOVĚDĚT]
Zbyšek - 09.04.2004 10:06:00
Divák, který nezná povídku Konec světa, musel jen třeštit oči a mohutně nechápat děj. Mně se v tomhle díle ještě (zvráceně) líbilo, že rozhovor v elfské řeči nemůžou ti ťulpasové přeložit, protože sami nevědí, co se tam říká! Jinak spojování dvou povídek do jednoho dílu jsem už dávno čekal, protože tvůrci jistě neodolají pokušení vymyslet si na závěr pár ryze vlastních dílů. Bude to jistě skvost. Podle toho, co jsem četl o příštím pokračování, budou spojeny dokonce tři povídky (Zaklínač, Hlas rozumu a Něco víc). To bude maso!

Re: Re: Údolí květů [ODPOVĚDĚT]
Harry - 08.04.2004 15:25:00
;-D

Re: Údolí květů [ODPOVĚDĚT]
Bimbo - 08.04.2004 9:13:00
Jediná věta, která mě napadla, když jsem viděl "elfy" z údolí květů byla: "Komančové jsou slepé vrány a Dunivý Hrom je velký lhář!"

7. díl [ODPOVĚDĚT]
Lira - 07.04.2004 20:55:00
slátanina!

:o) [ODPOVĚDĚT]
Paleček - 07.04.2004 16:29:00
Tak jsem se přeci jen nakonec na tento díl koukl, jestli je to pořád stejné. Je. :o( Ale musím říct že Dudu mně fakt pobavil, tak roztomilého pajďuláka jsem dlouho neviděl a jak se choulil v Marigoldově náručí... :o))) chi chi. Vážně dojemný, fakt. No a když došlo na scénu jak se "elfové" zuřivě vrhli na tu zeleninu tak to jsem jen valil oči nevěda mám li se chechtat nebo vypnout televizi.

Údolí květů [ODPOVĚDĚT]
Dall - 07.04.2004 10:02:00
prvních asi 10 minut jsem neviděl a geralta jsem zastihnul až ve chvíli kdy Chapelovi vyhrožuje před tím než odjede z města. A pak už děj pozvolna překlenul na údolí květů. Raději nebudu rozebírat takový prkotiny že když Dudu mění podoby ta k nebere ohled na zachování hmoty i přes to,že zrovna tohle respektuje i Sapkowski přímo v předloze. V údolí květů jsem pak měl pocit,že je to první díl kde se seriál kryje s předlohou. Trochu zamrzí že domorodci nemluví v nářečí a tak roztomilá věta o čertovi "... hrozil že jebat bude" se nekonala. Co mě ale rozladilo byli Elfové. Jak někdo v recenzi před rokem poznamenal byli to mexičtí indiáni.... A na to jak dobře měli živené koně mi jich bylo líto při tom když se rvali o jednu dýni...Taky nezkonale trapné zachování dialogu o lněném semínku a tkaní plátna ,když elfové byli oblečení do svých koberců s dírou které byly všechno jen ne vzácné tkaniny tkané elfy... No a z paní květů nevyzařovalo vůbec nic jediné čeho čeho jsem si na ní všiml bylo to roští na hlavě....

Re: Calanthe [ODPOVĚDĚT]
Gurtha - 31.03.2004 12:48:00
Včera jsem to poprvé vzdala a vynechala jsem ten dokumentární film na čt2. Stálo to za to? Tedy bylo tam něco vijímečně povedeného (jen tak náhodou) a nebo něco vijímečně blbého, v tom případě bych totiž nelenila a zítra bych to najhrála :-)) Dík

Calanthe [ODPOVĚDĚT]
Lira - 31.03.2004 10:34:00
Myškin - vypadal jak Rasputin Duny - nápadná podoba s pološíleným Hamletem...

Hudba v seriale [ODPOVĚDĚT]
Hanzinav - 27.03.2004 17:56:00
Zdravím všechny, to prvni byl překlep, nějak mě ujel prst na myši(zlá myš), ale k věci.Hudba je tak skvělá, že bych ji dokázal složit taky.Hrůza, jak může nějakej kr...n něco takový vytvořit.Navíc se pořád dokola opakuje.Fakt si myslím, že by je měli všechny zavřit.Budu se koukat dál a doufat,že třeba nějakej ten hňup ze štábu onemocněl a na jeho místo dali někoho schopnýho. Mějte se

Hudba v seriale [ODPOVĚDĚT]
Hanzinav - 27.03.2004 17:48:00
Pekny clanek. Nemam slov !

Marigold [ODPOVĚDĚT]
Chuckie - 26.03.2004 19:30:00
Marigold je fakt čupr:-) Zvlast ten kousek dialogu, kde rika ze ho muzou povazovat za elfa :-))) Mohli si poslat do cech a Marigolda by urcite lepe vystrihl takovej Srstka nebo Pecha (herci jsou to urcite lepsi:-) Co skutecne nechapu proc tam mermomoci tlaci nektere vedlejsi knizni dialogy slovo od slova, ale pak prijde takova blamaz jako treba zaverecny rozhovor G. s Istredem ukonceny tim srandovnim rucepodanim. Navic proc presunuli Cikadu do jiniho dilu? Vzdyt patri do Stripku ledu (Kus ledu je asi jen blbej preklad CT). no, ikdyz...

Zlej sen [ODPOVĚDĚT]
Bimbo - 26.03.2004 14:33:00
Zřejmě pod tlakem nadšení pro Sapa jsem se rozhodl dívat se na polský seriál Zaklínač. Považuji to za svoji osobní prohru a za svoje nejblbější rozhodnutí od mého dobrovolného narukování na základní vojenskou službu. Prakticky všechno už tady bylo řečeno, jedna věc mě ale pekelně nasrala. Vedle všech imbecilních dialogů, neslaného nemastného projevu herců, vedle zahnojeného trubadúra Marigolda, ubrečené Yen a ustrašených elfů, mě nejvíc rozhodili trpaslíci. Pokud si vzpomenete na filmové zpracování LOTRa, nebyl Gimli zdaleka dokonalý, ale John Rhys-Davies odvedl dost dobrý výkon. V polském Wiedzminovi by trpaslíci klidně mohli sekundovat Spejblovi a Hurvínkovi v jejich divadle. Chce se mi zvracet!!

Střípek ledu [ODPOVĚDĚT]
Zbyšek - 25.03.2004 19:40:00
Mám pro vás dobrou zprávu. Herci, kteří po dobu minulých čtyř dílů připomínali svými fyzickými výkony dřevěné loutky či současného papeže, se náhle rozpohybovali a začali HRÁT! Při úvodním rozhovoru Geralta s Istreddem jsem měl dokonce pocit, že se ty dvě postavy opravdu nemají rády! Zde však, bohužel, veškeré dobré zprávy končí, protože scénárista (nebo který kretén je za děj toho filmu odpovědný) tuto povídku sabotoval vskutku dokonale. Představte si milostný trojúhelník. Ve filmu i v literatuře tisíckrát obehrané téma. Sapkowski, jak je jeho zvykem, přesto i z tohoto klišé dokázal vykouzlit nemožné: oba soupeřící milenci se nezávisle rozhodnou řešit bezvýchodnou situaci trpnou a dojemnou sebevraždou (přestože to nakonec nevyjde), nerozhodná žena jim zachraňuje životy tím, že je raději oba opouští. Ve filmu nic takového nenajdete. Netuším proč, snad ten seriál dělal někdo, kdo Sapkowského nenávidí. Ze skutečného děje povídky do filmu prolnulo jen velice málo, skvěle vypointované zakončení okořeněné incidentem s Cikádou bylo chirurgicky uťato a nahrazeno dementní zakrnělou hlavičkou uslintaného rádoby happy-endu za doprovodu nezbytných pár mrtvol komparsistů. A malá otázka na závěr: Neví náhodou někdo, kdy Yennefer, která je čarodějkou na velmi vysoké úrovni, provede v seriálu aspoň mrňavinkaté kouzlíčko?

seriál [ODPOVĚDĚT]
Dall - 24.03.2004 15:30:00
chápete někdo proč si dá někdo tu práci aby sprznil svými fantaziemi povídky které mají už v orignále filmový střih a použitelné dialogy a podle mého laického úsudku jsou použitelné bez úprav i jako scénáře

Re: Kus ledu [ODPOVĚDĚT]
Dall - 24.03.2004 15:27:00
Viděl jsem celej film a teď to sleduju jako seriál.Kus ledu mě zase zklamal.Zaklínačovo dětství jsem protrpěl jeho setkání pochopil jako sjednocování a zlateý drak ve mě probudil malý plamínek naděje že se to lepší. Střípek ledu je ve skutečnosti mixem lovestory a westernu s myšlenkovými pochody phila marlowa navíc prošpikovaný ftípky stupňovaným napětím a spointou nakonec. Nic z toho v seriálu nebylo. Byl tam nějakej chlap s šedivou hlavou který kdoví proč řešil nějaký osobní problém točící se kolem jeho partnerky.Z dialogů se ani nedalo poznat proč se na sebe zaklínač a kouzelník mračí,nehledě že mi nějak uteklo to jak si čarodějka nakonec vybrala třetí cestu...Poučná depresivní chvilka s pokusem o sebevraždu v temné uličce,ani roztomilé setkání face to face s největším zabijákem z okolí nehledě na závěrečné doporučení geralta istreddovi ať jde raději pověsit na opratích ... jsem z toho smutný

Nadpis [ODPOVĚDĚT]
ReptilE - 24.03.2004 15:10:00
Bohuzel jsem zacal serial sledovat az dilem s drakem. Nez budu pokracovat, upozornuji ze sem jeste necetl ani jednu povidku ci knihu o zaklinaci. Drak spnil moje ocekavani (neni zakonite zlej, vypada jak drak a ne jako vypaseny prase ktery ma nekdy vic hlav). Po shlidnuti vcerejsiho dilu sem byl trochu v rozpacich, ale asi pred dvema hodinama sem si koupil knihu Krev elfu a zacinam cist. Uvidim jak to bude vypadat dal, ale z Vasich prispevku ctu ze knihy a povidky jsou jiny. Me nadchl prave dil s drakem a proto sem se rozhodl se o to zajimat dal.

Kus ledu [ODPOVĚDĚT]
Gurtha - 24.03.2004 12:57:00
Už s toho názvu mi bylo smutno, kdyť střípek ledu je krásnej název zní tak jemně a přitom záludně...ale za to nemohli. Co se týče tohoto dílu byl pro mě nejstravitelnější, protože a to musím přiznat tuhle povídku...přímo nemusím. Takže mi moc nevadilo měnění děje atd. Jediný co mě do teď bolí je citlivá Yennefer, čarodějky přece nepláčou!!

Re: Geralt [ODPOVĚDĚT]
Gurtha - 24.03.2004 12:53:00
No upřímě řečeno nad tím jsem se pozastavovala už v knize... Všude se mluví jak je málomluvnej a tak ...a pak když na něj Yennefer v Posledním přání sešle kouzlo říká:”Bylo mi jasné, že přímo vržené kouzlo budeš umět odrazit,” vysvětlovala Yennefer. ”Věděla jsem taky, že dřív než se do něčeho pustíš, budeš se mi snažit zaimponovat svou výřečností. A tak jsi žvanil, zatímco nad tebou vznesené zakletí pozvolna účinkovalo a lámalo tvou vůli. Ted už můžeš jenom žvanit, nic víc. Ani imponovat mi nemusíš, vím, že jsi dobrý řečník. Další námaha v tomto směru by výsledný dojem jen pokazila.”

Bude na VHS či DVD [ODPOVĚDĚT]
Tomáš - 24.03.2004 11:17:00
Nemá tu náhodou někdo z Vás informace o tom, jestli se nechystá vydání tohoto seriálu na VHS nebo DVD?

Zaklinac [ODPOVĚDĚT]
Shatterhand - 24.03.2004 8:14:00
No bol som v lete 2002 v Nemecku stretol som sa s Poliakmi, a ti mi k tomuto serialu jasne povedali slovo gýč. Zaujala ma cast 4, ta o tom drakovi... Cital som ju, co ma sklamali boli masky trpazlikov, a hlavne rytier Dorragay...Ved ten chlapec mal plechy zo starej skodovky, miesto dostojnej rytierskej zbroje...

Zaklinac [ODPOVĚDĚT]
Shatterhand - 24.03.2004 8:05:00
Pekny clanek. Nemam slov !

Geralt [ODPOVĚDĚT]
Valkyra - 23.03.2004 16:54:00
Teda nezdá se vám,že ten Geralt je moc užvaněný? Měl by být takový tajemný a zdrženlivější. Mno nevím...Mě to tak alespoň připadá...

Re: Nadpis [ODPOVĚDĚT]
Harry - 22.03.2004 14:31:00
http://harry.crolink.cz/sapkowski.htm

Nadpis [ODPOVĚDĚT]
Morannon - 22.03.2004 10:30:00
Zatím jsem se dívala na všechny díly, ale nějak mě to neoslovilo... po pravdě je to příšerné... ale potřebuju zjistit, jak je to s knížkama povídek o zaklínačovi: jsou dvě, nebo tři? Pořád se nemůžu dopočítat!

KOUKEJTE SE NA TO [ODPOVĚDĚT]
Paleček - 21.03.2004 22:16:00
Ani mně nenapadne. :o)))) Včera mi vyprávěli třetí a čtvrtý díl. A já mám jen jedny nervy. :o)))

Krev a Drak [ODPOVĚDĚT]
Dair el - 20.03.2004 19:06:00
Tak predevcirem vecer sem si konecne koupil Krev elfů a včera jsem ji mel doctenou.je to fakt squela knizka,jen na jedno sem neprisel:to sikanovani Geralta od preceptoru (druhej dil serialu)bylo vymysleny scenaristama,nebo to napsal Sapkowski?v knize ani v povídkách jsem na nic takového nenarazil.Tak prosim answer! Jo a ta epizoda Drak.Dost se mi libila,ale od povidky se trosku lisila (spatne vykresleni yennefer,zoldaku i trpaslika,Yarpen byl prece vicemene kladas!)Jednu postavu taky uplne vypustili,ale budiz.Tenhle dil byl zatim asi nejlepsi a nejblize k predloze,zvlast ty dialogi byli takrka doslovne.Jedine Marigold me sklamal,ma to byt vysoky a pohledny cizinec a ne takovej malej ovar.No,ale nikdo neni dokonaly (ale Marigold by mozna mel :-))) Zvlast vtipne pak pusobila scena,kdy vylezl z te ochcane boudy se slovy : ,,Jsem Marigold,básník a bard.Děvčata mě nazývají nedostižným." = k smichu blbost,to by mohl rit max.knizni marigold. Tak to je vse,vsichni se mejte a KOUKEJTE SE NA TO!!!

Nadpis [ODPOVĚDĚT]
dana - 19.03.2004 15:42:00
jo,Yenefer byla přeci od začátku do konce v hovoru vyloženě nepříjemná,ne takováhle fňukna.

Drak [ODPOVĚDĚT]
Harry - 19.03.2004 11:56:00
Hranice moznosti patri mezi moje nejoblibenejsi povidky, takze epizoda drak je slusnym zklamanim. Ale to jsem napsal uz v recenzi filmu. Dialogy nedotazene, trpaslici hrozni, kouzleni Yen zadne :( Jedine Borch a Zerrikanky. Ta povidka ma pritom tak obrovsky potencial...

Re: Taky jedna kritika [ODPOVĚDĚT]
Gurtha - 18.03.2004 9:53:00
Už jsem se zžila s tím že herci nevipadají jak bych chtěla, chápu že to není lehké. Ale to co říkají, bože, je fakt že to jsou věty z povídek, někdy až moc přesné, ale v tý knížce je krásnej popis, napětí očekávání, tady nic. Jedna replika míjí druhou vše stejným tónem. Kdyby to alespoň bylo s titulky v polštině to nezní tak špatně, jak vím z filmu. Krom to mi z Geralta a marigolda nedělejte Dorewaje (já na jména nemám paměť). A aby Yen Geraltovy při měsíčku vysvětlovala že jejich vztah není možný? Ježiš mankote,tohle si tak vykládaj? : "Jestli se mě jen dotkneš bastarde, propálím ti oči!"

SUPER [ODPOVĚDĚT]
android - 17.03.2004 23:25:00
Ten seriál o zaklínači je skvělej!!! Ty díly co zatím běžely byly úžasné - fakt klasa! Konečně kvalita pro inteligentního diváka. Atmosféra naprosto báječná!

Taky jedna kritika [ODPOVĚDĚT]
Angelus - 17.03.2004 22:59:00
Hltám Geraltovy příběhy opakovaně několik let a na seriál jsem se těšil. Po prvních dvou dílech jsem to už hodlal vzdát: Na co proboha jsou zaklínačům cirkusové triky na koních? Navíc ty rádoby duchaplné řeči o poslání a morálním kodexu...A když jsem ve druhém díle zjistil, že existuje také škola zaklínaček(a já hlupák si myslel, že jedinou zaklínačkou byla Ciri), málem jsem smíchy spadl z křesla.K obsazení: Myslím si že Zebrowski není zas až tak špatná volba, sice si říkám, jestli chodí tak zeširoka proto, že má vodní kýlu, nebo proto, že je jen opruzený ze sedla. Yen mé představy splňuje téměř do puntíku. Havraní vlasy v neposlušných loknách, oči (a nejen ty :-))uhrančivé. Největším zklamáním pro mne byl Marigold.Odulý opilecký obličej, prasečí očka....To má být ten hezoun, kterému málokterá odolala?? A teda za trpaslíky bych se přimlouval o něco přece jen "tolkienovštější". V seriálu bych uvítal jinak pojaté šermířské scény. Kupříkladu ta s Levecquem docela zamrzela. Podle Sapkowského popisu to byl nádherný boj. Ale ze souboje bylo akorát vidět v oddělených záběrech dva chlapy mávající železy. Vím, že efekty jsou drahé, ale šermířská scéna by ochuzená být nemusela. A ke Geraltově stylu?? Aikido vypadá zvenčí sice pomalu, ale jakmile je člověk tím, kterým je házeno najednou zjišťuje skutečnou rychlost. Proč by zaklínači nemohli takovýchto výhod, kdy se protivník porazí v podstatě sám, využít?? Ale, jestli jsem dobře četl(a já si myslím, že ano) tak Sap používá při popisu soubojů "hantýrku" italské šermířské školy(zaútočil ošklivou kvartou z dexteru...) Nikde jsem tam nečetl nic typu: Geralt zaujal waki kamae a když XY zaútočil, mistrovským jokomen jej poslal do síní předků....Ale dosti bylo kritiky. Na seriál se určitě budu dívat dál a budu se u něj smát i plakat. A doufám, že se tvůrci budou držet předlohy aspoň do té míry jako v příběhu Drak.

Nadpis [ODPOVĚDĚT]
RiCk - 17.03.2004 21:40:00
Cafte, mate to niekto nagrabovane? Dajte mi vediet prosim na mail ...

Re: Hranice možností [ODPOVĚDĚT]
WoX - 17.03.2004 16:28:00
Souhlas.

Hranice možností [ODPOVĚDĚT]
Zbyšek - 17.03.2004 11:05:00
Je mi jasné, že bez peněz se filmy netočí snadno. Nelze si dovolit žádné náročné triky, kostýmy, kompars... Ale ani tahle vážná nevýhoda neomlouvá polské tvůrce, že to takhle zprznili. Režisér, který něco umí, si dokáže poradit i tak. Navíc je tu v tomhle případě nesmírně kvalitní předloha, která by měla tvořit kostru každého dílu. Sapkowského povídky nejsou uchvacující tím, že tam někdo mečem mydlí nějaké obludy, ale především svými úžasnými dialogy a charakterovým vykreslením postav. Právě tohle by šlo do seriálu bez problémů převést a nestálo by to ani pětník. Tam ale nevystupujou žádní herci, jen papundekloví kašpárci s bezvýraznými ksichty monotónně meloucí (v lepším případě) některé pasáže ze Sapkowského knih. To se to rovnou mělo jmenovat třeba Meče pana Cypriána a mohlo se ušetřit za placení autorských práv.

Lepší ,možná lepší a lepší. [ODPOVĚDĚT]
Hanzinav - 16.03.2004 22:25:00
Dnes večer.Teď jsem se dokoukal na Zaklínače a musím přiznat, že to nebylo tak špatny.První 3.díly byly hrůza, ale ta 4. byla docela divatelná.I ten konec byl sice trošku jiný oproti předloze, ale i tak to bylo fak dojemný.Třeba se to bude jenom zlepšovat. :-)

Re: Nic moc, ale stejne se budu divat [ODPOVĚDĚT]
Gurtha - 12.03.2004 19:36:00
No v programu je na příště psáno Drak. Já osobně si vybavuji pouze jednoho a tam už Yen byla. To by ale znamenalo že bych přišla o své oblíbené Poslední přání, ale řekla bych že v tomto případě je to skoro dobře... Ale třeba si vymysleli nějakýho jinýho drada :-)

Re: Re: Re: seriál s málo Re [ODPOVĚDĚT]
Gurtha - 12.03.2004 19:31:00
Jo jo (nikoliv to hopsací)Já zastávám názor že nejlepší jeoriginál a ve většině případů to platí!

dotaz [ODPOVĚDĚT]
WoX - 12.03.2004 11:23:00
Jenom taková prosbička když už jsme u toho sekání a šermování. Nemáte někdo náhodou pravidla k desko-karetní hře Aréna od Altaru? Kdyby byly, tak prosím v digitálu poslat na adresu posadowski@seznam.cz Díky

Nic moc, ale stejne se budu divat [ODPOVĚDĚT]
Harry - 11.03.2004 12:41:00
Treti dil byl asi nejslabsi, uvidime co bude dal. Nevite, kdy se objevi Yennefer?

Nadpis [ODPOVĚDĚT]
Eskell - 10.03.2004 13:36:00
Fakt to nestoji za tu elektrinu. Hrozny dabing a samozrejme pribeh je o hovne stejne jako film. Sorry ale je to odporne... Saga a povidky: Super ale film atd je pic.....

Re: Chácháchá [ODPOVĚDĚT]
WoX - 10.03.2004 8:33:00
A nedíval sem se a NE a NE A NE:o)) Příjemný den

Re: Re: seriál [ODPOVĚDĚT]
Dair el - 08.03.2004 18:14:00
Jo,asi máš pravdu,ale něco už jsem od sapkowského četl,tedy přesněji řečeno pár povídek,co jsou tady na stránce (namádkou Zaklínač,Zrno pravdy),takže to nebude zas tak horký:-) Na druhou stranu já zase moc často nesrovnávám knihy s televizním zpracováním a když ano,preferuju právě ty knihy.

Serial [ODPOVĚDĚT]
Crach - 08.03.2004 12:09:00
Tak sme se na to tesil , vim ze polaci maj dlouhou tradici v nataceni historickejch filmu a sou v nich dobri, bohuzel se zde projevilo to ze je to levnej film, tech par bitek co sem zatim videl bylo ubohejch a jeste jak to hnusne spomalili a rozmazali. To ze se to nebude drzet knizky sem tusil uz jak od toho sapkowski odstoupil. Druhej dil tomu nasadil korunu, se zaklinackama to uz bylo spis k placi. Takze ted se to da brat uz pouze jako neco slabe inspirovany knizkama a pevne doufam ze se kvalita zlepci.

Re: seriál [ODPOVĚDĚT]
Gurtha - 08.03.2004 12:08:00
Možná že se ti to bude zdát praštěný ale já to s tím tvym čtenim vidím takhle: Právě si shlédl americkou verzi pohádky o Popelce (tj. seriál Wiedzmin) a teďka začneš číst tu českou verzi(tj. dejme tomu kniha) a budeš se divit jaktože Popelka taká šaty z oříšků a nedostane je od víly... bude tam spousta rozdílů, někdy to bude vypadat úplně jinak ale stejně to nakonec zkončí tak že si princ vezme Popelku. S tím rozdílem že povídky z kterých je seriál dělám většinou nekončí honosnou svadbou :-))

WoXi [ODPOVĚDĚT]
Paleček - 07.03.2004 13:17:00
Máte pravdu. Narrenturm už mám na stole ale ještě jsem na něj neměl čas, dneska se k tomu konečně dostanu. Pane "Cháchá" mluvte za sebe, já fakt takový masochista nejsem. :o))

seriál [ODPOVĚDĚT]
Dair el - 06.03.2004 19:00:00
Seriál je asi hodně pozměněnej od knižní předlohy,což není dobré,ale dnes se tomu už člověk nevyhne takřka nikde.Jinak bych chtěl ale pochválit hlavního herce Michala Žebrowskeho,myslim že hraje dost dobre,i kdyz nevim,jake charakterni rysy Gerald ma v knize,protoze sem ji zatim necetl (v pondeli si ale du bezpodminecne koupit Krev elfů,Zaklinac jako takovy je az moc dobry napad,abych se s nim blize neseznamil) Jinak mi ale serial vyhovuje hlavne tim "evropskym" prostredim.Nevim jestli mne rozumite,ale kuprikladu film Conan:cely ten film je v takove ponure Asijské atmosféře,stavby,zbrane zbroje,v serialu Zaklinac je vsechno jiny až na ty katany a aikido (je hodne podivny cerpat ze staryho Japonska,i kdyz se to vyskytlo uz hodnekrat,treba uz starsi propadak Ruda Sonja,tam je sikmookec na kazdym druhym kroku,nicmene z neceho se cerpat musi) + ten zaverecnej souboj s Thornwaldem,ta samurajska zbroj se tam proste nehodi.Jinak ten serial ale de a ti,kterym se to nelibi,si muzou aspon rit,ze to bude lepsi nez film.Tak to je asi vse,co sem chtel napsat,takze se vsichni mejte.Jo a tem,kteri se na to po tech dvou prvnich dilech chteji prestat divat:to je naprosta blbost to zabalit po dvou prologovejch a tudiz nejnudnejsich dilech,ted by to melo zacit byt lepsi,musite jen prekosnout ty nesrovnalosti,cim se to lisi od knizky a bude to v poho. Tak to je uz vazne vse.Hoj!

Chácháchá [ODPOVĚDĚT]
Cháchá - 05.03.2004 19:51:00
Každej tady vypráví jak už definitivně končí, ale stejně se budem dívat dál (je to takový psychický SM).

Re: :o/ [ODPOVĚDĚT]
WoX - 05.03.2004 8:43:00
Ano máte naprostou pravdu, druhým dílem to pro mne naštěstí končí. Asi uteču zpět ke knihám a pustím se do Narreturm. Zkuste to také, třeba Vám to zveden náladu.

Zaklínač CT2 [ODPOVĚDĚT]
Hanzinav - 04.03.2004 21:53:00
Dobry den vsem, televizni serial zaklinac je tragedie nad tragedie.Puvodne jsem si myslel ze naco sahne Polak, to zk...y.Taky ze jo.Bohuzel.Mejte se. Ps: Je mi lito tech co cetli knizky 10x a pak to videli na CT2 v polskym podanim.

Nepanikařte!!! [ODPOVĚDĚT]
Chuckie - 04.03.2004 17:04:00
Ne všechny povidky od Sapkiho jsou uplně podělaný (slušnějc to vyjádřit nejde, ikdyž jsem se snažil). Například Hranice možností je celkem dobrá (až na Yenefer, Marigolda, chybějícího Yarpena a toho že tam jsou Zerikánky zase nahatý). Navíc všichni, kdo neviděli polskou verzi Lvice z Cintry, tak ještě neví nic o životě. Ale že se Adéla povedla, co pánové? škoda že asi jinou roli (doufám) tam mít nebude, než aby vyskočila z vody a učila G. dýchat:-)))

:o/ [ODPOVĚDĚT]
Paleček - 04.03.2004 15:07:00
Je to plné nudných patetických proslovů, z knížky tam nezůstalo kromě jmen vůbec nic, Geralt i jiné postavy vypadají dost nevěrohodně, je tam spousta rušivých detailů, jako například ty jejich podivné meče. Myslím že druhým dílem topro mně končí, tohle by se mi nelíbilo ani kdybych Sapkowského věci nečetl. A protože jsem je četl, mám z toho o to horší pocit.

A DOST!!! [ODPOVĚDĚT]
WoX - 04.03.2004 12:31:00
Tak, a dost!! Mám fakt dost...nechápu, naprosto nechápu jak se na to můžete koukat. Viděl sem první díl, přetrpěl sem jej. Viděl sem druhý díl, taktéž sem jej přetprěl. Třetí již nepřetrpím protože se na něj dívat nebudu. Jsem na sebe hrdý:o) Jinak abyste neřekli, že tomu nerozumím(ale to řeknete, že:) Pentalogii jsem četl 3x a povídky nesčetněkrát, ale TENTO...ja to nazvat..."seriál:)" je i na mě moc TEČKA

Re: Předloha [ODPOVĚDĚT]
Gurtha - 04.03.2004 12:19:00
Svatá pravda! Je tady sice fakt že by nemuseli patit žádná autorská práva, ale nadruhou stranu kdo by se jim na to díval (otazník) Já osobně to trpím jen proto abych odchytla odlišnosti tedy spíše to co je přejaté ze Sapkowskiho Kdyby to bylo beztěch stejností např. jmen :-) Nikdo by mě nepřinutil to pozorovat A když nemáš diváky nemáš peníze sice nemyslím že by jich teď měli přehršel ale pořád lepší než žádný

Re: Re: Kaklinac :-) [ODPOVĚDĚT]
RINOPE - 04.03.2004 8:57:00
JoJo,tak se těším na projevování jeho asexuality. obzvláště jestli tam svléknou a ukážou všechny pěkný ženský, které se v seriálu objeví. A taky by mě zajímalo, co jsou to ty emoce, protože v každym dílu jsou předmětem bouřlivých debat zaklínačů. :o)=)

Předloha [ODPOVĚDĚT]
Cox - 03.03.2004 19:07:00
Víte co mě se nelíbí na těch dvouch prvních dílech? Kdysi dávno jsem četl Zaklínače a udělal jsem si podle tý knížky určitou představu. A tihle tvůrci podle mě se knížky v prvních dvou dílech vůbec nedrželi knižní předlohy! Mě nevadí, že používaj katany, učí se Aikido a samurajský styl boje s mečem. Koneckonců je to fiktivní svět a nějakej styl se učit musej a je lepší použít něco skutečně qalitního než blbnout s nějakejma vlastníma stjupiditama. Ale to, že zaklínače verbujou ze sirot (únos vozu s dětmi) potírá logiku verbování Geralta, který musel být předurčen. Takže zatim se v seriálu použili z knížky pouze jména postav. Pokud to takhle půjde dál, tak nechápu, proč vůbec Geralta použili. Mohli si udělat vlastní ságu o svojich Zaklínačích. Pokud by nějaká firma použila stejný obchodní název na svůj výrobek, tak je to klamavá reklama, neb výrobce se snaží vnutit výrobek pod názvem, který nakupující již zná pod tím samým názvem od někoho jiného. Takhle se cpou lidem Adadasy, Somy apod. Teďka tohle dělaj ve velký míře filmaři. Profesionálové, Tatort a teď Zaklínač. Je mi z toho smutno. Nemám nic proti Zaklínači, ale použít Sapkowského Geralta a nacpat ho do týhle hrůzy... Snad se to s dalšími díly zlepší.

Re: Kaklinac :-) [ODPOVĚDĚT]
Gurtha - 03.03.2004 12:53:00
Já netvrdím že je to špatný! Ba naopak myslím si že je to úžasná komedie. Jedinej kdo u nás chápe o čem to vlastně je, je moje babička která Sapkowskiho nikdy nečetla a nic o něm neví. Já se u toho zkrátka nasměju do nasyta. Už teď se těším na to jak se příště bude projevovat Geraltova asexualita. :-)

chichichi [ODPOVĚDĚT]
Leofa - 03.03.2004 12:52:00
Dívali jste se včera na druhý díl...?že se vůbec ptám...nevím jak vy ale já jsem se smála až jsem se za břicho popadala....doufám že 3.díl už bude podle knihy a né nějaká směs fantazie nějakého polského reřiséra.... P.S.Geralta jsem si teda představovala jinak...vrásčitého...nebo alespoň nějaký ten šrám...a drsnějšího ...no co se dá dělat...sem zvědavá na další postavy....Ciri...atd...

Kaklinac :-) [ODPOVĚDĚT]
Mick - 03.03.2004 10:35:00
Je to dobry, nevim, co melete. Ono 3 povidkovy knihy a petidilna saga se blbe tlacej do filmu. A polska TV to udelala rozhodne lip, nez by to udelala CT. Ano, meli malo prachu, ano, neni to presne jako kniha. No a? Mezi tou zaplavou ***** co davaj dneska v televizi je to osvezujici podivana...

Re: Půjčte mi to někdo na VHS nebo DivX [ODPOVĚDĚT]
jerry.gunman - 01.03.2004 15:14:00
Servus Akademiku! 1. díl mám stažený na VHS a budu si natáčet celý seriál - i když u toho budu patrně trpět jako zvíře. Sapka můžu docela dost a to, co se předvádí (a teprve předvádět bude!!) v seriálu je, jak se zdá, podívanou jen pro silné povahy. Holt, Sapek prodal práva a víc už do toho neměl co mluvit. A tak Poláci natočili seriál, VOLNĚ inspirovaný jeho cyklem. Rozumíte? VOLNĚ INSPIROVANÝ! Takže uslyšíte pár známých jmen, občas budete mít pocit,že tento kousek děje odněkud znáte, ale nic víc. Sorry. Hezký den všem J. Máte-li někdo chuť, na Neviditelném psovi se dá nalézt recenze celého seriálu. Je však nutno upozornit předem, že

Nadpis [ODPOVĚDĚT]
Bubák - 28.02.2004 11:34:00
Já sy myslím že tenhle béčkovej seriál nesahá dílu mistrovu (které sem četl šestkrát) ani po kotníky.Ale přece je to zaklínač tak by byla svatokrádež to aspoň trochu nepochválit.Až na ty katany.

serial Zaklinac [ODPOVĚDĚT]
Jules - 26.02.2004 11:28:00
Ako tak citam rozhodilo Vas tu dost veci, co v knihe neboli - tak na to si zvyknite, bude toho este viac :-) ... napriklad sa dozvieme ze existuje aj "druzobna" skola zaklinaciek /ktore na rozdiel od chlapcov (samozrejme okrem Geralta) asi nie su az take asexualne :-) / atd. Prve 2 diely su vymyslene a ostatne uz by mali byt viacmenej podla poviedkovej predlohy - videl som prve asi 3 ci 4 diely a tusim trojka je zrovna o zlatom drakovi, a poviedky sa dost drzi ... kazdopadne ja fajn ze to v telke davaju ...

Re: Re: pomooooc!!! [ODPOVĚDĚT]
Gurtha - 25.02.2004 12:59:00
Nejsem nijak nadšená se zpracování, ale zastávám názor že se na takovýhle věci nemá šahat. A proto když vidím jak Geralt někoho "nebezpečného" odstraňuje zuřivím bodáním ze světa, trošku mi zatrne ale jinak mi je to spíš k smíchu. Zajisté je to pro knihu bezpečnější a nestane se to co u Tolkiena - že se to naprosto zprofanizuje. Ovšem je taky fakt že je to první pokus, a kolik jich měl Pán prstenů? Hmm?

Re: Je to krásný... [ODPOVĚDĚT]
Eolger - 25.02.2004 12:11:00
no Sapkowski je aj tak iba alkoholik a ten seriel nestoji za vela, vobec nechapem preco dali vsetkym zaklinacom katany a nie klasicke goticke mece.

Je to krásný... [ODPOVĚDĚT]
Valkyra - 24.02.2004 21:16:00
Jenom náhodou jsem objevila, že můj milovaný hrdina bude v tv... Několikrát jsem četla knihy, jak jsem se nemohla nabažit Geralta...Byla jsem překvapena výběrem herce na Geralta... Je úchvatný, přesně dle mých představ. Už se těším na další díl. Jenom ty bojové scény opravdu nic moc. Možná se to zlepší...

Neni to tak spatny [ODPOVĚDĚT]
sicco - 24.02.2004 20:21:00
Ono to zase neni tak spatny. Je to Becko (upraveny postavy, zmateny deje postav a zadny efekty), ale co se da cekat od nizkorozpoctoveho serialu. Bal jsem se ze to bude horsi. Pro me to je naco jako vzpominka na fajn cteni. Doufam ze pristi dily nepujdou s kvalitou jeste dolu. Ale jinak si ten serial asi zalouzi misto v me videotece. Doufam, ze to pristi tejden pujde.

.. [ODPOVĚDĚT]
Elvea - 24.02.2004 17:30:00
Mě to taky přijde docela dobrý, nejde o velkofilm, i když pár blbostí by se tam našlo, ale s tím se holt už nic neudělá. Jo, nevíte někdo, proč to dneska nedávaj ? Kvůli fotbalu? Asi je to jen přesunutý, ale nevim na kdy,... :(

Re: .......ach jo..... [ODPOVĚDĚT]
Nechci uvest svoje jmeno - 24.02.2004 11:11:00
Pokud vím, tak Sapkowski sám to nijak neprožívá. Asi nechápete, že je mu JEDNO, co z toho bude, důležitý je dostat zaplaceno, nežije v nějakých vašich romantických iluzích, asi je už trochu obitej životem. No nic, ty vaše šílený poznámky k tomu, že to není jako pán prstenu jsou šílený! Kdyby to točili amíci a bylo to jako pán prstenů nedíval bych se na to ani náhodou. U Tolkiena to šlo, protože píše hlavně pohádky, žádný sekání hlav, žádný syrový maso pleskající o podlahu, ale TADY, tady v tom fantasy který je právě pro tu syrovost tak nádherný je to polský zpracování to nejlepší co mohli udělat. Říkáte tomu houmlesácky natočenej film co vypadá že ho někdo vyrobil doma na koleně? Přesně tak to je a je to jeho největší plus, protože ta velková atmosféra vystihuje tu co na mě sálala z té knihy. Žádná čest, bodnout do zad kdy to jde. Třináctiletý holky znásilňovaný vojákama... Prostě takovej tvrdej středověk a ne pohádka. Líbí se mi to jak to je.

Re: Ehm [ODPOVĚDĚT]
Core - 24.02.2004 11:02:00
Vole to nebylo džudó ale aikidó a pro zaklínače je to jako dělaný. No pro mě jsou to spojený dvě věci které jsou mým největším koníčkem

zaklínač [ODPOVĚDĚT]
pája - 24.02.2004 10:53:00
je to jisté? já bych o něj nechtěla přijít a není kvůli blbímu fotbalu!!!!!

Re: Nadpis [ODPOVĚDĚT]
ExEFX - 24.02.2004 9:06:00
nevim peo ted zaklinac neni ale vim ze druhy dil davaji az za tyden v utery...

Nadpis [ODPOVĚDĚT]
wewa - 23.02.2004 19:57:00
Nevíte proč teď v utrý zaklínač nebude?A kdy je náhradní termín?

fasování [ODPOVĚDĚT]
Pája - 23.02.2004 17:43:00
Nejlepší je že zaklínači maj téměř jednotné vybavení..meče zřejmě fasovali....

Půjčte mi to někdo na VHS nebo DivX [ODPOVĚDĚT]
Akademik - 23.02.2004 12:50:00
Protože na TV vůbec nekoukám, tak jsem samozřejmě 1.díl prošihnul. Nemůže mi to nějaká dobrá duše z Prahy/Mělníka/Mladé Boleslavi půjčit? Na oplátku můžu nabídnout k zapůjčení DVD Wiedzmin nebo nějaké fantasy knížky podle dohody.

serial [ODPOVĚDĚT]
Aenyeweddien - 22.02.2004 14:58:00
No tak ze by to bylo AZ ZAS TAK spatny to ne...jen by se mohli vice drzet predlohy...tj.Geralt nemel zadnou milujici maminku,tatinka,domecek,zaklinaci nejsou svine atd,,,,

No.. [ODPOVĚDĚT]
Eri - 22.02.2004 14:13:00
Seriál vypadá podle mě zatím líp než film. Jak už tu někdo poznamenal druhý Pán prstenů to není ale ujde to. Na filmu mi vadilo že tam nacpali i to co tam nemuselo být(Renfri). Takže věřím že seriál bude lepší. Jinak se mi nelíbí hradiště zaklínačů a dělení zaklínačů. Podle mě Vesemir žádný kněží nebyl.

nehledě na to, [ODPOVĚDĚT]
.m, - 21.02.2004 11:38:00
že v některý z povídek se Geralt přiznal,že si kodex vymyslel,protože to líp zní a nemusí pak nikomu vysvětlovat,proč něco zabíjí a něco ne.

Nadpis [ODPOVĚDĚT]
zdena - 21.02.2004 9:56:00
fakt,ten Geralt byl takovej malej Ukrajinec.Taky si nepamatuju,že by zaklínači tvrdli doma a trpěli hladem a pindali jak odevzdaný jeptišky.Fakt ubohý.Doufám,že ostatní díly budou lepší.Já prostě jen nechápu,že když někdo něco točí podle předlohy,tak že se podle toho neřídí.Vizáž ani děj,nic nerespektuje.Kdyby jim dali jiný jména,nemuseli snad ani platit za práva,to by nikdo nepoznal,čím se inspirovali...nechápu,kde vzali toho truhlíka,co nakradl ty děti.Nic takovýho Sakowskej nenapsal.

prvni dil [ODPOVĚDĚT]
Šoki - 20.02.2004 22:05:00
No,tak to vezem poporade.. Vesemir druid-to se jim moc nepovedlo Obleceni zaklinacu - zase vedle Bojovej styl -Aikido to by celkem slo,kdyz uz ne piruety tak alespon tohle..a celkem to i vypada Zbrane -nejakej druh savle to by jeste slo Geralt -dite prekvapeni ? to snad ani ve snu.. Zaklinaci - Rytiri cti ? : obecne co jsem videl tak dalsi dily uz budou lepsi..

trochu tolerance [ODPOVĚDĚT]
George - 20.02.2004 21:14:00
Co se týče seriálu, mě se docela líbil. Meč sice vypadá jako zkrácená katana, ale Sapkowski tvrdil: meč ostrý jako břitva. Což je docela výstížný. Taky co jinýho pro rychlý šerm založenej na výhybech? Kord? K trikům bych byl taky schovívavější, přece ten rozpočet. A nakonec postavy si každej představuje jinak.

Cožeto?? [ODPOVĚDĚT]
Neia - 20.02.2004 21:01:00
Tak vám nevím lidi. Jestli to půjde dál tímhle stylem, opět si radši přečtu knížku.....taky mě překvapila podoba Marigolda, tedy alespoň na těch fotkách....uvidíme. Nemám zatím vyhrazený názor...

Re: japonci [ODPOVĚDĚT]
Rimmsey - 20.02.2004 15:10:00
No rozhodně bych radši aby nekapalo....:o)....nebo spíš :o(

japonci [ODPOVĚDĚT]
Pavel - 20.02.2004 12:16:00
tak opravdu jsou to japonci jak podle oblečení tak i útok na skupinku střílejících elfů je prozradil...Japonský KAMIKADZE by mohl jen tiše závidět...Nejhorší je že seriál začali vysílat po rozděleném genialním filmu ohněm a mečem.Kozáci nebo Polská šlechta by zmasakrovala bandu pomalých zaklínačských individuí.Dále bylo zajímavé,že zaklínači museli prodávat bylinky a masti,aby měli na trošku jídla a to těm žabařům stejně ukradli elfové.Já myslel že takoví zaklínač toho zadarmo moc nenadělal.Přesto je dobře,že se o to pokusili ,i když to moc nevyšlo.Jak se říká nemusí pršet,jen když kape!

Nadpis [ODPOVĚDĚT]
Devn - 19.02.2004 20:43:00
Vesemir a kněz? A k tomu člověk? Kaer Morhen jako nějaká jeskyně? Katany??? Judo výcvik? Rada Jedi? proboha já jsem snesl změny v pánovi prstenů, chápu že se 300 stran do tří hodin moc nevejde ale proboha proč stále tak nadneseně mluvili o poslání zaklínačů? Já myslel že jsou něco jako žoldáci speciálně upravený aby mohli dělat svůj job a neměli nějaký extra morální pohnutky, ale tohle jsou paladinové maskující se jako samurajové (malej geralt tam vypadal jako japonec :-)). A že tam bylo takovejch lidí... To je jak základní škola, já myslel že to bylo něco extra, ale tam to vypadá že zaklínačem se stává libovolné nalezené dítě. Kde je sakra pověstná rychlost a piruety? Šermiřské umění? Geralta ještě jako vzhledově beru (vlasy teda nic moc, ale budiž) ale to co tam dělal by zvládnul i Marigold. Navíc pochybuju co z toho mohl pochopit človk co nezná mistrovo dílo. Kdybych si odmyslel to co znám tak mi přijdou zaklínači jako svatí bojovníci s nestvůrami a geralt jako mauglí... Ještě že nezapomněli na jeho styl "Vždyť je čerstvá!" a jak vzal tomu učiteli či co ten meč (až na to samurajský předání).

Nadpis [ODPOVĚDĚT]
Martin - 19.02.2004 14:27:00
Byl jsem dost příjemně překvapenej. Ćekal jsem, že v polských podmínkách a v seriálovym podání to dopadne spíš jako Xena nebo další podobný blbosti. Líbilo se mi, že to bylo - já tomu říkám "evropský" takový nanačinčaný, nevelkolepý. Někdo to tu dole srovnával s Pánem prstenů (v negativnim slova smyslu). Ale proč bychom od toho měli chtít Pána prstenů 18. (Já jsem z něho taky docela odvařenej, ale určitě mám radši ty moje "evropský" podmínky). Moc mě ten první díl překvapil a už se těším na druhej.

.......ach jo..... [ODPOVĚDĚT]
Rimmsey - 19.02.2004 12:04:00
Byl sem vůči tomuto dílku VELMI opatrný, čekal jsem raději negativní ohlasy, ale tohle mě fakt dostalo.... Někdo se tu zmínil, že bychom si měli odmyslet geniální předlohu. No, odmyslet? Přátelé, ruku na srdce - chudák pan Sapkowski. Prý se distancoval od filmu a litoval, že na natočení prodal práva(holt prachy...:( Nevím co si slibujete od dalších dílů, ale na první sem se vydržel dívat jenom proto, že sem nevěřil vlastním očím jak se zaklínači učí "judo", cirkusácké ježdění na kobyle a meditovat...no ale nejvíc mě dostala Zkouška Trav, fosforovej Geralt...to je i na mě moc. To, že Marigold vypadá jako nadlesní Robátko...bóže. Nechci Vám kazit iluze, ale čekat od plytkých hereckých výkonů zázraky také nemůžete, alespoň je mohli lépe namaskovat a elfy aspoň oholit... a Geraltovi natřít vous na bílo. No už Vás nebudu trápit, je to jenom jeden subjektivní názor a nenechte si jím seriál zkazit. Mějte se krásně.

Re: Re: pomooooc!!! [ODPOVĚDĚT]
rinope - 19.02.2004 10:45:00
Vydržim hodně, když úplně odmyslím provázanost s knižní předlohou tak seriál docela ujde, ale co jsem vážně nepochopil, bylo neustálé zdůrazňová, že zaklínači jsou bez emocí, přitom hlavní záporák je psychopat, zaklínači jsou bez minulosti a on se z něj najednou stane hrabě!!!!! Leo Bonhart se divil kde se vzala mezi zaklínači princezna, já se nestačim divit, kde se tam vzal hrabě...

Anketa [ODPOVĚDĚT]
Harry - 19.02.2004 9:48:00
Co změnit anketu na homepage na českou verzi (a vynulovat)?

Nadpis [ODPOVĚDĚT]
zdena - 18.02.2004 20:50:00
Hm,mě to přišlo blbý,knížky byla super.Kdyby se řídili podle knihy...proč to nikdy nejde alespoň ze 2/3?!?Yenefer mi připadá jediná trochu podobná tomu,co Sapkowski popisuje,alespoň co se týče vzhledu.Nepamatuju si,že by S.popisoval Geralta jako odbarvenýho blonďáka se zrazavejma fousama a pomalýma pohybama při boji...A ten Marigold!A ty události z prvního dílu na Kaer Morhen...byla sem zklamaná,ale zase na druhou stranu ve srovnání s jinýma seriaálama to jde.

Re: pomooooc!!! [ODPOVĚDĚT]
Chuckie - 18.02.2004 20:13:00
Stouravy urcite nejses. Ja uz taky videl sestrihanou verzi takze vim, ze to jeste ujde, ale to ze Vesemir je clovek (a navic kde se vzali, tu se vzali jakysi knezi a druidove!) me teda nadzvihlo z gauce (tu cast o hrabeti Falwickovi uz znam tak jsem byl pripraveny, ale ted me napadlo jak muze bejt zaklinac hrabetem?). jo a predbiham, ale takhle si JA tedy Yenefer nepredstavuji.

Nadpis [ODPOVĚDĚT]
Anja - 18.02.2004 20:12:00
No, je to trochu jinak, než jsem si to představovala, ale mohlo to být i horší, ne? Hlavně rychlost (teda spíš pomalost) boje mě naštvala...

Nadpis [ODPOVĚDĚT]
Calwen - 18.02.2004 19:29:00
Konečně se někdo odholal,a zaklínač je v televizi!Strašně jsem se těšila a i přes pár připomínek,je to docela fajn.Nechci rýpat ale hlavně štvala ta zaklínačská "rychlost".Na co se učí odrážet šípy,když se pak nechají zastřelit?Nebo na začátku...no nic,stejně se moc těším na další díl!

Bolo to OK [ODPOVĚDĚT]
Anubis - 18.02.2004 16:30:00
Neviem, či by sa akékoľvek sfilmovanie dalo zrovnať s knižnou ságou, ale prvá časť bola celkom dobrá. Geralt alá Anakin zo Star Wars : ) Na druhý diel si musíme počkať dva týždne-spral to ďas. Ale o to viac sa teším. Caute

pomooooc!!! [ODPOVĚDĚT]
Tzimisce - 18.02.2004 15:13:00
pomooooc!!! preco z Geralta urobili druheho maugliho?!!!! videl som zostrihanu verziu(aka film) a bude to este trochu lepsie, ale... aj tak... btw. vie niekto,kde tvorci filmu zobrali, ze VESEMIR bol "Zaklinacsky KNAZ"?? ja viem, ze som mozno az prilis ako vy cesi hovorite "stouravy", ale ja som sa tak tesil a teraz aby som preplakal par noci, kym sa z toho soku spamatam. dalej hlasky typu CHCI BEJT ZAKLINACEM alebo ZAKLINAC JE RYTIR CTI A BLABLA ......??????!!!!!!!??????? co to ma do kelu byt?? Ale aj tak som rad, ze to davaju v telke... Strasne dufam, ze v druhom dieli uz bude Geralt dospely... na to mrnave aziatske cudo sa uz nezvladam pozerat...

Wiedzmin. [ODPOVĚDĚT]
Alf Daemon - 18.02.2004 15:05:00
No, já mám grabovací kartu, tak to URČITĚ nahraju, mám ale zase špatný signál na ČT2. Nikdy není nic dokonalé. Doufal jsem, že to budou opakovat i na ČT1, ale opakování je rovněž na ČT2. Tak to vždy nahraju 2x a vyhodnotím lepší kvalitu signálu.Budou toho celkem tak 2 DVD. Ciao.

Grab [ODPOVĚDĚT]
Sparhawk - 18.02.2004 14:49:00
Take doufam, ze to nekdo grabne a da to na stazeni, uz aby to bylo, btw. nevite kdy je dalsi dil,nejak jsem nenasel v programu ani zminku.

Ale jo...o) [ODPOVĚDĚT]
Arwy Kraft - 18.02.2004 14:19:00
Tak upřímně jsem docela příjemně překvapená, po tom co mi asi 20 lidí rozmlouvalo abych se na to radši nedívala.. nesmíme to holt srovnávat s knihou, nebo ještě hůř s filmovým Pánem Prstenů:o)

Kniha je kniha [ODPOVĚDĚT]
Leofa - 18.02.2004 12:56:00
Byla jsem zvědavá jak to poláci ztvárnili...kolem filmu byly nějaké problémy,co se týče postavy Marigolda...mám pocit že ho hraje nějaký tlustý plešatý polský sedlák - cituji svého kamaráda:)-no jsem na něho zvědavá.Včerejší díl se mi líbil, ale čtení a představy o prostředí kde se děj odehrává a samotné postavy jsou prostě jiné...holt s Fantasy literaturou už to ani jinak nejde...pěkný den všem:)

Re: Konečně [ODPOVĚDĚT]
Gurtha - 18.02.2004 12:51:00
Tedy mohu říct že jediné co jsem shledala na filmu zajímavím byla právě polština a proto bych nějak dabing neopěvovala. Ta polština byla jediná věc, kromě zvědavosti, co mě tam drželo. Seriál je jen protáhnutě líčenej film a ještě bez polštiny, ale stejnak se asi neudržím a celý ho okouknu :-)

Opakovani [ODPOVĚDĚT]
Lopo - 18.02.2004 10:49:00
Kdo to, prosvihl ma zitra druhou sanci. CTVRTEK - CT2 - 12:00. http://www.ceskatelevize.cz/program/1088975770-19.02.2004-12:00-2.html

Mňo... [ODPOVĚDĚT]
Falka - 18.02.2004 10:08:00
Herci ok, dabing ok, ale příběh se dost liší od představ, jaké já osobně z knihy mám...

Konečně [ODPOVĚDĚT]
Monty - 18.02.2004 8:10:00
Konečně jsem zjistil k čemu je veřejnoprávní televize. Zaklínač je u nás a česky. Rip z televize by se mi taky hodil. Jestli to budete někdo grabovat, rád bych se k tomu dostal taky... Předem díky

Lepší než film [ODPOVĚDĚT]
Petris - 18.02.2004 8:02:00
Zaklínače mám samozřejmě rád, ale každý musí pochopit, že se v Polsku druhý Pán prstenů natočit nedá. Viděl jsem film, který byl sestříhaný z tohoto seriálu a bylo to dost strašný. Naprosto nelogický. Proto se mi včerejší úvodní díl seriálu docela líbil. Přece jen do 12 hodin se toho vejde více, než do necelých 2.

Nadpis [ODPOVĚDĚT]
Noir - 17.02.2004 23:20:00
Ahoj,pokud se nekomu podari najit ripy tohoto serialu na internetu, prosim at se s nami podeli

Ehm [ODPOVĚDĚT]
Komar - 17.02.2004 22:54:00
No nějak mě to nezaujalo, ba sem i trochu znechucen .... asi sem zmlsanej pánem prstenu (v knižní podobě mám Sapa raději než Tolkiena). A nějak se nemůžu upamatovat - zaklínači bojovali katanama??? A učili se judo?? A byli fandové Star Wars?

sehr schoen [ODPOVĚDĚT]
kubis - 17.02.2004 22:40:00
pekne :-)

No konečne niečo poriadne v telke [ODPOVĚDĚT]
Anubis - 17.02.2004 21:26:00
Skoro ma vystrelo, keď som zistil, že ČT 2 bude dávať Zaklínača. Romány boli úplne úžasné a nech aj seriál bude akýkoľvek, bude v telke a zadarmo, ako bolo spomenuté. Geralt FOREVER!

super [ODPOVĚDĚT]
Pavel - 17.02.2004 14:39:00
taky jsem se tu po dlouhé době podíval, a málem jsem nevěřil svým očím .. těch pět dílů jsem přelouskal během 14-ti dnů. a na seriál jsem moc zvědavý. Možná se i dostanu k tomu, že to budu mít nahraný v kompu.

Sakra [ODPOVĚDĚT]
Elis - 17.02.2004 10:43:00
Proč já vždycky všechno propásnu?? :-)

Nadpis [ODPOVĚDĚT]
Renata - 17.02.2004 9:53:00
Už se těším, i když kvalita jednotlivých dílů asi bude dost rozdílná (četla jsem na Neviditelném psu kritiku). Jen tak mimochodem, česká televize pro seriál nezvolila atraktivní termím, jestli zjišťuje sledovanost jednotlivých pořadů, bude dost překvapena.

Re: Nadpis [ODPOVĚDĚT]
SirPesZ - 16.02.2004 21:41:00
Jo :-) a pak mi někdo sežeňte neomezenej internet :-).

?heh? asi o seriálu ne? :-) [ODPOVĚDĚT]
SirPesZ - 16.02.2004 21:39:00
Tak jsem si řek, že se sem jednou zase kouknu (asi po čtvrt roce) a dobře jsem udělal! Tohle si nahraju na video a budu pouštět 3x denně :-), to kecám, ale doufám že to bude stát za to, každopádně když to je zadarmo, proč se na to nemrknout i kdyby to měl bejt brak největší :-). Včera jsem byl v našem zapadákově na Underworldu a ať si o něm kdo chce co chce říká, mně se to celkem líbilo (samozřejmě ne fanaticky, pár věcí bych tomu taky vytknul...) Ale to už jsem trochu dál, že :-), no jinak nevíte kde sehnat soundtrack v mp3 k Underworldu :-D. Zatím zdárec SirPesZ

Taky se tesim! [ODPOVĚDĚT]
Harry - 16.02.2004 16:23:00
Nagrebujte to nekdo, please. O filmu i s odkazem na download na: http://www.sweb.cz/harry_/sapkowski.htm nebo http://harry.crolink.cz/sapkowski.htm

Nadpis [ODPOVĚDĚT]
Nero - 16.02.2004 15:49:00
Nezapomente mi pak napsat, kdo to stahnete na comp, diky!


Zpět do článku     Přidat komentář

Andrzej Sapkowski CZ by Nero 2000
(Nebudu sem psát, že všechna práva vyhrazena, páč je to blbost. Tak kdybyste si své dílko poznali, napište mi majla a dáme to do pořádku)
 Poslední úprava:21.11.2002 13:42:24

Hostováno na serverech CZECHIA.cz